Mari Lie Mikkelsen

HAR JEG FIRKANTEDE ØYNE?

              //Skoleprosjekt

Jeg husker jeg ble kastet ut i sosiale medier fordi det var litt spennende og ulovlig. Jeg fikk Facebook da jeg var 10-11år og ante ikke engang hvordan man skiftet et profilbilde. Etter som tiden gikk, så ballet det på seg og Snapchat var neste på listen. Jeg ville følge med og være kul, men det førte til dumme valg som jeg ikke visste konsekvensene av.

Jeg bestilte rundt 10 t-skjorter i manne modell, ga passordet mitt til en fremmed på et spill som heter moviestarplanet og skulle møte en mann for noen Justin Bieber meet and greet billetter som jeg hadde tenkt å betale rundt 16-17 hundre for å få, men han lot aldri høre fra seg igjen da jeg sto på operataket som planlagt bare med min far istedenfor alene. 

Jeg ler nå fordi hvor dum går det an å bli? Men jeg har vært heldig etter alle de sprellene jeg har funnet på, men det er bare med ren flaks. Min bruk av sosiale medier idag er stor, litt for stor. Hele dagen min går vel egentlig med til Snapchat, VG, Netflix, Spotify, Instagram, Facebook, Vsco, YouTube og nå også blogging på toppen av det hele. Jeg tørr ikke regne sammen hvor mange timer jeg bruker foran skjermen hver dag fordi det er skremmende å tenke på.

Er jeg i ferd med å bli avhengig eller har jeg blitt det for lenge siden?

Har øynene mine blitt firkantet enda?

Jeg har jo kommet til det punktet at når jeg ikke har tilgang til nett eller er uten dekning sliter jeg litt fordi jeg føler jeg ikke klarer å følge med på hva som skjer rundt meg når egentlig det som jeg tror er rundt meg er nede i en skjerm. Grunnen til hvorfor jeg velger å være så aktiv på sosiale medier er fordi jeg har ting å dele. Ord, meninger, budskap, metaforer, bilder og et syn på ting som jeg vil formidle videre. Jeg vil være til hjelp og dele vonde og gode erfaringer og få folk til å åpne øynene for det naturlige og ikke frykte det og det er jo det som er så fint med sosiale medier, man kan dele noe fint videre.

Det teknologiske har blitt en del av oss og mange av oss har et bedre forhold til det en sin egen kropp å sjel. Det finnes alltid grenser og disse grensene har nok vi fleste i dette samfunnet tråkket over. Når alle på trikkeholdeplassen ser ned isteden for opp, så er det noe galt som har skjedd. Det er viktig å ikke miste det som gjør oss mennesker til mennesker sånn at vi ikke faller inn i en kald fremtid med metal og skruer isteden for varme hjerteslag.

Jeg tror at sosiale medier kan være en bra ting, men vi hører jo om mobbing, nakenbilder som sprer seg og fake mailer som vil lure oss. I alt som kommer med et pluss følger det alltid med et minus.

Jeg tror sosiale medier kan være en bra ting hvis det blir brukt på riktig måte. 


 

 

 

 

 

 • 07.03.2017, 20:27
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Ane Benedicte

  07.03.2017 kl.21:02

  Veldig godt skrevet :-)

  Mari Lie Mikkelsen

  07.03.2017 kl.21:08

  Ane Benedicte: Tusen takk!! :)

  Hege Kristin

  07.03.2017 kl.21:19

  viktig tema du tar opp!

  selv er jeg veldig avhengig av sosiale medier også, bruker mye tid på det selv :p

  Helena

  07.03.2017 kl.21:43

  Bra innlegg :) !

  kongecamping

  08.03.2017 kl.00:55

  Veldig, VELDIG bra!

  De fleste lærer av - erfaring. Synd at erfaring kan komme til å koste veldig dyrt...

  Natta!

  Drahjelp

  08.03.2017 kl.01:36

  Veldig godt skrevet, Mari :) Dette er et av temaene jeg virkelig brenner for. Jeg føler jeg kan snakke nå, siden jeg har sett begge sider av medaljen.

  Jeg var en av de som var online hele tiden, du kunne alltid få tak i meg. Og for meg som de fleste var det en slags obsession. Noe jeg bare MÅTTE gjøre.

  Men jeg kom til min konklusjon, og det er at jeg ikke vil leve livet gjennom en idiotisk skjerm. Jeg tror ordentlige minner skapes når du er i den virkelige verden, og du virkelig kan observere verden rundt deg :) Synes det er deprimerende hvor mye folk er på mobilen. Jeg prøver ihvertfall å ha som prinsipp at man ikke sitter på mobilen når man er sammen med folk i sosiale settinger.

  Jeg har ihvertfall blitt tusen ganger lykkeligere etter jeg klarte å bremse ned på min bruk av sosiale medier :)

  Mvh Drahjelp :)

  Sjekk gjerne ut bloggen min: http://www.drahjelp.blogg.no !

  Skriv en ny kommentar

  Les mer i arkivet » Mars 2017 » Februar 2017 » Januar 2017
  Design laget av Sassypixels
  hits